top of page

גישה טיפולית

והיא העניקה לי את עמדתי המקצועית הבסיסית. במסגרת גישה זו הפכתי לפסיכולוג קליני מומחה, ובהמשך גם למדריך בתחום. הגישה הפסיכודינמית העניקה לי הבנות בסיסיות על בני-אדם – צרכיהם הרגשיים, התפתחותם הפסיכולוגית והמנגנונים הנפשיים המניעים אותם. ההכשרה הדינמית לימדה אותי מהו קשר טיפולי, כיצד מקשיבים למטופל ומהו כוחה של אמפתיה. על מושגים אלה ואחרים תוכלו לקרוא כאן

והוסמכתי כמטפל וכמדריך גם בתחום זה. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מצטיין בגישה מובנית וממוקדת-מטרה. הוא מכוון לבעיות ספציפיות, בעיקר בעיות של חרדה, דכאון וטראומה – אבל הוא יעיל מאד גם לטיפול בקשיים כלליים יותר כמו פגיעה בדימוי העצמי וביחסים בינאישיים. בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מזהים ומשנים מחשבות, רגשות והתנהגויות, הנמצאים בבסיס הקשיים שהאדם חווה. עם התפתחות הגישה, היא הולכת ומאגדת לתוכה גם מרכיבים כמו קשיבות (מיינדפולנס), חמלה וקבלה עצמית, ותשומת לב גופנית – וכך מציעה טיפול יותר הוליסטי וגמיש. כאן תוכלו לקרוא על כמה מהרעיונות והכלים הקוגניטיביים-התנהגותיים שמשמשים אותי בעבודתי. 

שבה אני רואה שילוב נהדר של הבנה מעמיקה עם כלים יעילים לשינוי. סכמה-תרפיה היא גישה טיפולית עוצמתית המסייעת להשתחרר מדפוסים עמוקים והרסניים. דפוסים אלו, המכונים סכמות, נובעים לעיתים קרובות מצרכים רגשיים שלא נענו בילדות ויכולים להשפיע בצורה משמעותית על הרווחה הנפשית, על מערכות היחסים ועל ההערכה העצמית. סכמה-תרפיה משלבת מרכיבים מטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) ומתיאוריית ההתקשרות, יחד עם וטכניקות חווייתיות והתנהגותיות. בטיפול, חושפים את אותם דפוסים שליליים שהשפיעו על המחשבות, הרגשות וההתנהגויות. בהמשך לומדים לאתגר ולשנות את הסכמות הללו, וזה מוביל לחשיבה ולדרכי פעולה בריאות יותר, המתאימות לצרכים האמיתיים ולחיים הבוגרים. סכמה-תרפיה עושה שימוש בטכניקות רבות ומגוונות,  למשל: חזרה ועיבוד מחדש של חוויות עבר, ביסוס חוויה מיטיבה באמצעות קשר בטוח עם המטפל, אתגור ושינוי אמונות שליליות, ותרגול התנהגויות חדשות. כאן תוכלו לקרוא ביתר הרחבה על סכמה-תרפיה. 

את השנים הראשונות כפסיכולוג עשיתי בגישה הפסיכודינמית

כשהרגשתי צורך להתפתח ולהשתכלל,

למדתי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT)

בהמשך דרכי המקצועית רכשתי למידה והסמכה בגישת הסכמה-תרפיה

bottom of page